vaření 6.A a 6.B smažený sýr v kabátku

13.6.2020 Mgr. Radmila Janochová

Ahoj kuchaři,

máte ještě chuť vařit? Pokud máte mlsné papulky a šikovné ručičky můžete se dát do práce. Dnes mám pro vás SMAŽENÝ SÝR V KABÁTKU. 

                          Přeji všem dobrou chuť.

                                                                                R. Janochová

Bramborové tyčinky se sýrem, česnekem a zakysanou smetanou

(Smažený sýr v kabátku)

 

Toto jídlo je výborné a můžete jej připravit ve dvou verzích – bezmasé a s masíčkem. Je jen na vás, jakou verzi zvolíte. Stačí, když jednoduše přidáte nebo vynecháte slaninu.

potřebujeme:

  • 5 – 6 brambor (vařené)

  • volitelné 100 – 120 g slaniny – můžete úplně vynechat a připravit zcela bezmasou verzi

  • 200 g tvrdého sýra (v celku)

  • 1 polévková lžíce zakysané smetany

  • rostlinný olej, petržel, pepř, sůl podle chuti

  • dále: mouka, vejce, strouhanka

     

  • 200 g zakysané smetany

  • 2-3 stroužky česneku

postup:

Brambory oloupeme a uvaříme do měkka a rozmačkáme nebo nastrouháme. Pokud děláte verzi se slaninou, jemně ji nakrájejte nožem.

Jemně nakrájejte petržel.

Přidejte nakrájenou slaninu (pokud ji používáte), petržel a kysanou smetanu, sůl, pepř a dobře promíchejte.

Nyní sýr nakrájejte na pásy dlouhé 5-6 centimetrů.

Vytvořte placky ze bramborové masy, dejte pásek sýra do středu a sviňte tak, aby byl sýr uprostřed.

Výsledné rolky nejdříve obalte v hladké mouce.

 

Potom ponořte do rozšlehaného vejce. A nakonec obalte ve strouhance.

 

Nyní smažte tyčinky v horkém oleji - pozor ať se nespálíš!!!!!!


Zbývá připravit omáčku. 

Smíchejte kysanou smetanu, zbytky nasekané

petrželky, rozmačkaný česnek, sůl a pepř. Dobře promíchejte.

                                                                            Dobrou chuť!